А защо омешвате "срок на изпитване" и "постоянен договор"? Както се разбра, нямате право на ново изпитване, но може да имате право на срочен договор. Та, двете понятия не са алтернативни - или едното или другото.

Явно в бързината не сме се изразили много разбираемо. Под "постоянен договор" се има предвид безсрочен такъв, за неопределено време. Както казах, наясно сме, че не може втори път да изпитваш някого за същата длъжност, но когато някой оспори дадено твърдение и казва друго, малко или много възникват съмнения. Та решихме да се консултираме за всеки случай!

Благодарим на всички, които са взели отношение!
По принцип и ние сме на мнение, че не може, но чухме и такова, че имало право да се продължи срока, та започнахме да се съмняваме...
Здравейте,

Имаме следното чудене: Един работник е прекратен по чл. 71 ал. 1 две седмици след назначаването му. Сега бившия работодател се обажда и иска да го назначим отново на същата длъжност. Имаме ли право отново да го пуснем със срок на изпитване за оставащия период до 6-те месеца или трябва да го назначим на постоянен договор?

Благодарим!